26 de maig 2013

No fumis!! Duran i Lleida defensa Rajoy d'Aznar?

"Rajoy tiene legitimidad y no se merece las palabras de Aznar." Josep A. Duran i Lleida, secretari general de CiU i portaveu del grup parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats. La Vanguardia.com (22.05.2013)

No fumi, Sr. Duran!! Què em diu ara? Li han sabut greu de debò les declaracions de l’expresident José María Aznar on criticava la gestió del seu successor a dit i actual president del Govern espanyol? Que potser no té bons escuders al seu govern i partit el Sr. Rajoy per defensar-lo com perquè vostè hagi de trencar una llança al seu favor? No és que m’importi, però em sorprèn venint d’un enamorat-de-Catalunya com vostè, tenint en compte que, a diari, als catalans, començant pel president Mas, ens plouen les patacades de tots cantons i moltes provenen del Partit Popular, sense que el Sr. Rajoy mogui un dit, si no és per prémer el gallet... No seria més lògic i assenyat que deixés que ells, el PP, s'espavilessin amb les seves trifulgues intestines i vostè mirés més pels de casa? De vegades, Sr. Duran, permeti'm que li digui, per comptes de semblar l'home de CiU a Madrid, sembla l'home de Madrid a CiU...

Imprimir article

3 comentaris :

  1. Deixant de banda les profundes discrepàncies que mantinc amb CiU en l'eix socioeconòmic, i centrant-me exclusivament en l'eix nacional, crec que les successives declaracions d'en Duran expliquen part del fracàs de CiU el passat 25-N. I ell, en comptes de callar, segueix. No entenc que Convergència no hagi trencat encara amb Unió...

    ResponElimina
  2. És probable que Duran restés vots a CiU que, en tot cas, no va obtenir els resultats esperats pels seus dirigents, però segurament també van subestimar la factura per les retallades. Amb Duran o sense CiU havia patit un desgast sever per la gestió de la crisi. La combinació desgast retallades + efecte Duran, sense perdre de vista el mèrit d'ERC i el seu candidat, expliquen una més que segura fuita de vots convergents cap al catalanisme radical, sobretot cap a ERC. Però també hi va haver fuita per l'altre costat, és a dir, el costat del catalanisme burgés i de dretes, poc disposat a plantejar-se la secessió d'Espanya. Aquest sector s'identifica sobretot amb Unió, però també amb CDC. Duran segurament argumentaria que, gràcies a ell, no hi va haver més transvasament de vots cap al PP. Per cert, el que domina aquests temes de cap a on van i vénen els vots és Sergi Castañé (wwww.sergicastanye.com).
    Amb les eleccions es produeix una paradoxa: CiU en surt debilitada, però continua sent la primera força política amb més del doble d'escons que la segona. Això, per un costat, l'obliga a governar, per l'altre, a pactar i, a sobre, no pot resoldre el seu dilema intern: independència sí o no, perquè totes dues corrents (a favor i en contra) han perdut i cap no es pot imposar a l'altra. I fins i tot l'independentisme, a nivell global, ha obtingut un èxit relatiu, però no una clara victòria. L'únic assenyat que pot fer CiU és continuar endavant i guanyar temps intentant no perdre més veles.
    No cal ser endeví per concloure que a CDC n'han d'estar farts de Duran, però qui més incòmode està a CiU ara mateix és Duran. Sap que l'únic que pot fer és conspirar i fer declaracions intempestives perquè en qualsevol cas Mas continua endavant amb la consulta i el procés sobiranista i ell no és escoltat. De moment, tots els seus intents per propiciar el trencament amb ERC i el pacte amb el PPC han estat infructuosos, i això el treu de polleguera. A CDC ara mateix no li interessa trencar amb Duran, és a dir amb Unió, per diferents motius: 1) li serveix també de contrapès amb ERC, 2) deixa una escletxa oberta de negociació amb Madrid i 3) sobretot, perquè debilitaria encara més la posició política de Mas, tant de fet com d'imatge: la gent compra la marca CiU, no CDC. I per altra part, fer-lo fora no només no faria que callés sinó que encara li donaria ales per torpedinar ja no només el procés sobiranista sinó Convergència. Altra cosa seria que fos ell que trenqués la coalició. Això no afectaria tant CDC i ho podria gestionar molt més fàcilment. Per tant, com diuen a CDC: "Que digui, que digui, mentre vagi votant a favor..." Duran, però, és intel·ligent i sap que si trenca ell, serà el principi del seu final polític. Unió, probablement desapareixeria del mapa, fagocitada per CDC i PP. No, no ho farà... de moment.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És clar, amb l'efecte retallades ja hi comptava, però, com ja he dit, em centrava exclusivament en el tema nacional. Comparteixo totalment l'anàlisi. Duran intenta sabotejar el Procés, però la realitat és que és el Procés sobiranista el que acabarà amb ell. Els seus somnis d'ocupar ministeris espanyols, els seus aires de Cambó del segle XXI... se n'han anat en orris amb l'esclat de l'independentisme i la fi del pactisme i de les mitges tintes. Ja sap que està condemnat a esdevenir un cadàver polític, però fins que el seu destí no estigui segellat del tot, mirarà de seguir posant-nos pals a les rodes. L'expressió de la ràbia del qui ha vist fracassat el seu projecte polític i personal.

      Elimina

Gràcies per aportar la teva opinió!!